İsimler, Anlamlar, Hayatlar…

Özge koymuşlar ismimi. Hem o seneler en popüler isimlerden biri olduğu için, hem de soyadıma yakıştığı için. ‘Kimseye benzemeyen, farklı’ demek anlamı. Şahsına münhasır bir insan olduğum hep söylenmiştir zira.

Yıllar sonra şamanik şifa çalışmaları öğreten bir hocanın çalışmasında ‘neden kendimi bu kadar farklı hissediyorum, nerden geliyor bu sıradışılık’ diye dert yanarken ‘Özgesin çünkü’ diyecek ve ilk aydınlanmamı yaşayacaktım 🙂

Özge Özek - Afroz

İsim, soy isim Özge Özek olunca gittiğim her okulda ilk akılda kalan kişilerden biri oldum. Üniversitede bir arkadaşım okulun ilk günü isim listesinde ismimi görünce beni manken sanıp aramaya başladığını bile söylemişti 🙂 Ne yalan söyleyim ben de, marka olacak bir ismim olduğuna göre bir gün çok büyük marka olacağımı düşünürdüm. Güzel hayallerdi onlar. Ne zaman bıraktım o hayali hiç bilmiyorum. Özge diye seslenen olduğu kadar Özek ve hatta Öz diye seslenenlerim de oldu çok. Dönem dönem değerli çevremin uygun bulduğu takma isimlerim de. Ha tabi Gözde ve Özlem olarak hafızalarda kaldığım da.

Enteresan bir konu bu isimler. Seslenildiğinde bakmak için var sanırsın ama meğersem ne büyük derinlikleri varmış. Anlamı olduğu kadar bir de numerolojisi varmış. Bir ara baya merak saldık bu numerolojiye. Hele bir de karşımıza öyle biri çıktı ki isim ve soyismimize göre bizi bir analiz ediyor inanamazsınız. Tabi ki yedi mahalle hepimiz seans aldık bu kişiden. Sonra kendimiz biraz biraz çözmeye başladık, yabancı kaynaklardan öğrendik, eğitimine gittik falan. Özge Özek 11+11 numerolojisinde. Hani soyismimin 11 enerjisi yetmemiş bir de isim gelsin demişim 🙂 Halk arasında uzaylı deniyor 11’lere. O zaman desenize duble uzaylıyım ben de 🙂 Bir de her harfin ayrı anlamları ve çakra düzenine göre mealleri var. Bu hesaplamalar yapıldıktan sonra bir yorumlar, bir analizler aklınız durur. Bir nevi astroloji gibi. Aslında etrafımızda (ismimiz başta olmak üzere) o kadar çok kılavuz var ki fark etmeye başlayınca dünyanız da değişmeye başlıyor.

2015’in 7 Temmuz’unda, Osho hocalarım Premartha ve Svarup tarafından bir de Ma Prem Nutan ismi verildi bana. 40 kişi Primal diye derin bir çalışma yapmış, çalışmanın içerisinde çocukken kendi özgür irademizle almadığımız ama bize verilen tüm şartlanmaları serbest bırakmış, yeniden doğmuştuk. Mecazi anlamda demiyorum, gerçekten doğum anımıza kadar geri gidip doğumumuzu tekrar yaşamıştık. İşte ondan sonra Premartha gözlerimin içine baktı ve Ma Prem Nutan dedi. Sanskritçe bir isim. Anlamı ‘Absolutely New, Love’ demek. Yani her daim yeni, fresh, taze demek. Hep an’da kalan, hiç eskimeyen. Ve tabi ki Prem, Aşk demek. Aşk soyundan gelen. Sitemin sloganı da burdan çıktı işte. Belki burda yazdıkça ismin anlamlarının gizemleri de çıkar ortaya.

İki ismimi de kullanıyorum şimdi. Nu-tan Öz’ge. Özge’nin farklı olan enerjisine bir de Nutan’ın hep yeni olan enerjisi eklenince tabi ki kimse benim herhangi bir konuda aynı kalacağımı beklemesin  Kendimi herhangi tek bir mesleğe indirgeyebileceğimi de 🙂 Anlaşıldığı üzere çevre baskısı sebebiyle en çok üzerinde çalıştığım konu: bir konuda sabitlenmek, odaklanmak, sabır ve sebat göstermek. Olmuyor işte, napayım suç bende değil ki enerjilerde :))) Sonunda kabul ettim: Ben Ma Prem Nutan Özge Özek, bir hocamın da söylediği gibi ben bir orkestrayım. Solo’lar bana göre değil. gümbür gümbür orkestra olarak çalanım. Yeni şeyleri ilk deneyenim. Sınırlı kutuların içerisine giremeyenim. Tazelenmek için doğaya, toprağa şükredenim. Gezen, gören ve hikayeler biriktirenim. Devamlı kendini yenileyen ve silkeleyenim.

Bir gün yorulup da durulmak istersem diye kendime yeni isimler bakıyorum :))))) Ne dersiniz? 🙂